Strolling around Italy


Έχω επισκεφθεί αρκετά μέρη της Ιταλίας και πέρα από τα ταξίδια διασκέδασης έχω μείνει 3 μήνες στο Μιλάνο, μια αξέχαστη εμπειρία (στο τέλος του άρθρου θα σου αφήσω links)! Αυτή τη φορά επισκέφθηκα τον νότο, ο οποίος έχει αρκετά μεγάλη διαφορά από το βόρειο τμήμα της Ιταλίας και μέσα από τις φωτογραφίες σου δείχνω τα μέρη που επισκέφθηκα και σε παροτρίνω να κάνεις αυτό το όμορφο ταξίδι!
Το ταξίδι ξεκίνησε από με την προσγίωση στο αεροδρόμιο του Bari, ένα ταξίδι μόλις 1,5 ώρας και ένας προορισμός που προτείνω, αν θέλεις να ταξιδέψεις οικονομικά στο εξωτερικό. Το αγαπημένο μου μέρος από τη διαδρομή στο αεροπλάνο είναι η θέα από ψηλά και οι φωτογραφίες που κρατάω και κοιτάζω ξανά και ξανά. Αν με ακολουθείς στο facebook σίγουρα θα έχεις δει αρκετές!




Το πρώτο μέρος το οποίο επισκέφθηκα είναι το Castel del Monte το οποίο βρίσκεται στην περιφέρεια της Pouglia σε μια απομονωμέμη περιοχή και στην κορυγή ενός λόφου. Είναι ένα όμορφο αξιοθέατο πλαισιομένο από δένδρα και όμορφες "πράσινες εικόνες". Η θέα από το κάστρο είναι εξίσου όμορφη, ενώ το κάστρο σήμερα χρησιμοποιείται ως μουσείο.

  



Το fashion κομμάτι δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το ταξίδι, για αυτό επισκέφθηκα το εμπορικό "χωριό" της νότιας Ιταλίας το οποίο ονομάζεται Molfetta. Είναι κάτι αντίστοιχο με αυτό της Αθήνας αλλά η διαφορά τους είναι ότι τα καταστήματα έχουν αρκετά πιο οικονομικές τιμές. 
Ένα μεγάλο και όμορφο μέρος για βόλτα και shopping, με ωραία μέρη για φαγητό και παγωτό!



Το μέρος που ήθελα αρκετά να επισκεφθώ στη νότια Ιταλία ήταν το Alberobello, μια περιοχή φημισμένη για την ιδιαίτερη όψη των σπιτιών. Υπάρχει ένα μέρος μέσα στην πόλη που ονομάζεται Trulli di Alberobello και εκεί είναι συγκεντρωμένα όλα τα σπίτια με τον χαρακτηριστικό τρούλο, τα οποία σήμερα μερικά από αυτά αποτελούν τουριστικά μαγαζιά ενω αρκετά ακόμα είναι μέχρι σήμερα σπίτια. Μια αρκετά τουριστική περιοχή με όμορφη θέα και αρκετούς πλακόστρωτους δρόμους για περπάτημα.






Το Polignano a Mare, είναι μια παραλιακή πόλη χωρίς κάποιο ιδιαίτερο αξιοθέατο αλλά είναι μια ωραία επιλογή για να περάσεις την μέρα σου καθώς είναι μια όμορφη πόλη, έχει πολλά μέρη για φαγητό και ποτό, μαζί με το γνωστό aperitivo. Η νότια Ιταλία και ιδιαίτερα οι πιο παραλιακές περιοχές είναι αυτές που μοιάζουν περισσότερο στην Ελλάδα, συγκριτικά με τα υπόλοιπα μέρη της Ιταλίας.



Περισσότερα travel posts που μπορείς να διαβάσεις:



Follow Study About Fashion on:

  Facebook ││Twitter ││Instagram ││ Bloglovin ││LookBook 


No comments:

Post a Comment

Instagram