My second month in Italy



Στο προηγούμενο άρθρο σου έγραψα για το πως πέρασα τον πρώτο μου μήνα στην Ιταλία, ποια μέρη επισκέφθηκα και τις φωτογραφίες που τράβηξα. Η Ιταλία είναι μια τόσο όμορφη χώρα, με τόσο πολλά πράγματα να δεις και να κάνεις που σίγουρα θα σε μαγέψει. 

Ένας ακόμα μήνας πέρασε και είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ κάποια μέρη κοντά στο Μιλάνο, την πόλη που μένω για 3 μήνες. Συγκεριμένα επισκέφθηκά 2 λίμνες, ίσως τις πιο γνωστές στην Ιταλία, την Lago di Como και την Lago di Garda. Πριν όμως σου δώσω πληροφορίες για τα ταξίδια που έκανα, θα σου δείξω φωτογραφίες από ένα πολύ όμορφο μέρος που ονομάζεται Navigli

Η φωτογραφία που βλέπεις από κάτω, είναι από ένα από τα δυο κανάλια που έχει και αυτό που το κάνει ξεχωριστό εκτός από την θέα του καναλιού είναι ότι θα δεις πολλά άτομα να κάθονται δίπλα σε αυτό κυρίως το βράδυ με ένα ποτό στο χέρι, κάτι αρκετά χαλαρό και φοιτιτικό όπως θα έλεγα. Η όλη περιοχή είναι γεμάτη με μαγαζιά για φαγητό και διασκέδαση και σίγουρα είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη για να επισκεφθείς μακριά από το κέντρο του Μιλάνο.



Φυσικά ένα από τα πρώτα πράγματα που θα δεις στο Μιλάνο είναι το Duomo, ένα όμως σημείο το οποίο δεν γνωρίζει πολύς κόσμος είναι ότι μπορείς να ανέβεις πάνω από την Galleria Vittorio Emanuele από μια πλαινή είσοδο και μπορείς να δεις από ψηλά την θέα η οποία είναι πολύ εντυπωσιακή!




Το πρώτο ταξίδι που έκανα ήταν στην λίμνη Lago di Como, ένα απλά μαγευτικό μέρος, το οποίο απέχει μόλις 1.30 ώρα από το Μιλάνο και έχει τόσο ξεχωριστές εικόνες. Η λίμνη είναι αρκετά μεγάλη, αρκετά δύσκολο να την επισκεφθείς όλη, αυτό που προτείνω όμως είναι να ξεφύγεις από το τουριστικό μέρος, την πόλη Como και να επισκεφθείς μια άλλη πιο μικρή περιοχή. Εγώ έμεινα για 2 μέρες στην περιοχή Bellagio, η οποία είναι ακόμα πιο όμορφη από την Como. Με το καραβάκι μπορείς να κάνεις ένα tour στα μικρά "χωριά" χωρίς να τα επισκεφθείς γιατί απλά και μόνο η θέα από την λίμνη είναι φναταστική!

 







Η δεύτερη λίμνη που επισκέφθηκα, Lago di Garda, είναι λίγο πιο μικρή, βρίσκεται κοντά στην Verona και αν και έμεινα μόλις 1 ημέρα είχα την ευκαιρία να νοικιάσω ένα καραβάκι και να οδηγήσω μέσα στην λίμνη, μια εμπειρία αρκετά ξεχωριστή. Το πρώτο και πιο κοντινό μέρος το οποίο είναι αρκετά εύκολο να επισκεφθείς σε μια μέρα είναι το νησί Sirmione, με το υπέροχο κάστρο αλλά και τα υπέροχα στενά με μαγαζιά.




Το επόμενο άρθρο θα ανέβει σε μερικές μέρες, με μερικά ακόμα ταξίδια στην Ιταλία λίγο πριν γυρίσω και πάλι στην Αθήνα.


Follow Study About Fashion on:

  Facebook ││Twitter ││Instagram ││ Bloglovin ││LookBook 


2 comments:

Instagram