Get Rid of Acne #3


Ακμή, ένα μεγάλο κεφάλαιο με το οποίο έχω ασχοληθεί αρκετές φορές στην ιστοσελίδα καθώς είναι ένα ενδιαφέρον θέμα για όσους έχουν ακμή και ψάχνουν αυτά τα "μαγικά" προϊόντα για να την καταπολεμήσουν. Έχω δοκιμάσει πάρα πολλά προϊόντα, άλλα δούλεψαν και άλλα όχι, φαρμακευτικά ή καλλυντικά, χημικά ή φυσικά. 
Η αλήθεια είναι πως δεν δουλεύουν όλα τα προϊόντα σε όλους τους τύπους ακμής και αυτό που δουλεύει στην φίλη σου δεν σημαίνει πως θα δουλέψει και σε εσένα. Το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να επισκεφθείς ένα δερματολόγο ώστε να σου δώσει τα κατάλληλα προϊόντα ιδιαίτερα αν έχεις μια έντονη ακμή.

Εδώ και αρκετά χρόνια, δοκιμάζω διάφορα προϊόντα, σπάνια θα πάρω κάποιο συγκεκριμένο συστηματικά γιατί θέλω να δοκιμάσω ότι καλύτερο υπάρχει για το δέρμα μου και φυσικά να σου προτείνω αυτά που έχουν δουλέψει σε εμένα και έχω δει αποτέλεσμα στο πρόσωπο μου.


Τον τελευταίο καιρό προσπαθώ να χρησιμοποιώ πιο φυσικά προϊόντα στο δέρμα μου, είτε είναι κρέμες, lotion ή υγρό καθαρισμού γιατί είναι μια κατηγορία την οποία δεν δοκίμαζα παλιά και θέλω να δω πως λειτουργούν στο δέρμα μου. Προϊόντα κατά της ακμής χρησιμοποιώ μόνο το βράδυ γιατί συνήθως μου εμφανίζουν λιπαρότητα μέσα στην μέρα. Η κρέμα νυκτός την οποία χρησιμοποιούσα και έχω τελειώσει είναι από Gido cosmetics. Είναι φυσικά καλλυντικά και μπορείς να βρεις κρέμες προσώπου, ματιών και σώματος, αντηλιακά, οδοντόκρεμες, face mist και ότι αφορά την περιποίηση του δέρματος. Η συγκεκριμένη έχει κάποια έλαια που βοηθάνε στο να μειωθεί να ακμή, είναι ενυδατική χωρίς να είναι λιπαρή και δεν έχει έντονη μυρωδιά. Το πρωί το πρόσωπο μου είναι αρκετά ενυδατωμένο και έχει καλύτερη όψη γιατί έχουν μειωθεί οι κοκκινίλες και τα έντονα σπυράκια.


Πάνω από την κρέμα νυκτός, χρησιμοποιώ τοπικά στα έντονα σπυράκια ή σε σημάδια ακμής την κρέμα από Noreva. Δεν ανήκει στην κατηγορία των φυσικών καλλυντικών, την επέλεξα όμως γιατί ήθελα μια κρέμα την οποία μπορώ να εφαρμόζω τοπικά ώστε να υπάρχει καλύτερο αποτέλεσμα. Όντως δουλεύει, ξεραίνει τα έντονα σπυράκια και βοηθάει τα σημάδια της ακμής να φύγουν πιο γρήγορα. Δεν σου συνιστώ να την χρησιμοποιήσεις σε όλα το πρόσωπο γιατί ξεραίνει αρκετά το δέρμα, όμως λειτουργεί τέλεια τοπικά.


Τις μέρες που έχεις περισσότερο άγχος και stress, συνήθως παρατηρείς να είναι πιο έντονη η ακμή σου και να φεύγουν πιο δύσκολα να σπυράκια. Για αυτό το λόγω εκείνες τις ημέρες χρησιμοποιούσα σε όλο το πρόσωπο λάδι από αβοκάντο και είδα αποτελέσματα. Φυσικά, είναι λιπαρό καθώς δεν είναι ένα ξηρό λαδάκι όμως αν το εφαρμόσεις το βράδυ πριν τον ύπνο δεν θα είναι πρόβλημα. Παρατήρησα ότι έκανε πιο λεία την επιδερμίδα μου και μείωνε τα κόκκινα σημάδια του προσώπου. Το συγκεκριμένο προϊόν μπορείς να το εφαρμόσεις στα μαλλιά και στο πρόσωπο. 


Μπορείς να αφήσεις ένα σχόλια από κάτω για όποια απορία έχεις σχετικά με την ακμή και τα προιόντα που χρησιμοποιώ και να διαβάσεις τα 2 προηγούμενα άρθρα σχετικά με την ακμή εδώ.
Διάβασε ακόμαSkincare Products worth trying


Follow Study About Fashion on:

  Facebook ││Twitter ││Instagram ││ Bloglovin ││LookBook 

No comments:

Post a Comment

Instagram