Movie Tracker #2Prisoners 2013


Η εξαφάνιση των 6 χρονών κοριτσιών από 2 οικογένειες την μέρα των Ευχαριστιών θα αποτελέσει την αρχή για την κινητοποίηση όλης της πόλης για την εύρεση του απαγωγέα που αρπάζει παιδιά από την πόλη στο φως στης ημέρας. Οι γονείς χαμένοι στην απελπισία τους, παίρνουν το νόμο στα χέρια τους και με απολίτιστα μέσα προσπαθούν να πάρουν πληροφορίες από τον πρώτο άνθρωπο που συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος. Ποιος είναι ο απαγωγές που τιμωρεί τα παιδιά με θάνατο και ποιος αυτός που θα βασανιστεί; Μέχρι που μπορεί να φτάσει η φαντασία του ανθρώπου για να κρατήσει μυστική την ύπαρξη των παιδιών;
Αρκετά καλή ταινία, ανατρεπτική που σε κρατάει σε αγωνία. Το τέλος θα προτιμούσα να συνεχιζόταν  και να ολοκληρωνόταν η ιστορία αλλά μας αφήνει με μια υποψία για το τι θα γίνει μετά…

Olympus Has Fallen 2013


Ένα πρόσωπο, ένας μυστικός πράκτορας είναι υπεύθυνος της προεδρικής φρουράς με σκοπό την ασφάλεια του προέδρου, της γυναίκας και του παιδιού. Ένα ατύχημα που δεν καταφέρνει να προλάβει, οι επιβάτες ενός αυτοκινήτου που δεν προλαβαίνει να  σώσει πριν πέσει από την γέφυρα αποτελεί το τέλος της δουλειάς του αλλά και το βαθύ πλήγμα για τον χαμό της γυναίκας. Η ευκαιρία όμως του δίνεται ξανά όταν μια μυστική, άγνωστη οργάνωση με σκληρούς πολεμιστές καταφέρνει και καταλάβει τον λευκό οίκο, σκοτώνοντας κάθε άνθρωπο που στέκεται ενάντια σε αυτό θέλοντας οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής να βρεθούν στην εξαθλίωση.
Η ταινία που έχει δράση σε όλο το μήκος της, δείχνει την ικανότητα ενός ανθρώπου εκπαιδευμένου από τις ειδικές δυνάμεις να σώσει την χώρα από τον πυρηνικό πόλεμο καθώς η προδοσία μερικών για να αποτραπεί αυτό είναι φανερή. Απίθανη ταινία!

The Pelican Brief 1993


Η ιστορία ξεκινάει με δυο νεκρούς δικαστές, μια συμμορία που είχε βάλει σκοπό να τους αφανίσει και τα κατάφερε και μια φοιτήτρια νομικής που προσπαθεί να λύσει το αίνιγμα. Το μυαλό και η περιέργεια ήταν τα στοιχεία που ώθησαν την φοιτήτρια να αναζητήσει την αλήθεια, να την βρει και να την γράψει σε ένα φάκελο. Όταν αυτός ο φάκελος μεταφέρεται στον καθηγητή και από χέρι σε χέρι φτάνει στο FBI και από εκεί σε ξένα χέρια, αρχίζουν οι δολοφονίες για αυτούς που τον διάβασαν και για αυτόν που το έγραψε. Ο δημοσιογράφος που παίρνει μέρος σε όλο αυτό απειλείται αλλά δεν τον σταματάει από το να βοηθήσει τη φοιτήτρια και να φτάσουν μέχρι το δημοσιευμένο άρθρο που αποκαλύπτει την αλήθεια.
Μια ταινία καλή για την εποχή της που φανερώνει πως η αλήθεια καμιά φορά μπορεί να αποτελεί επιζήμια για την ζωή ανθρώπων αλλά πάντα δικαιώνεται.

Stoker 2013


Αρχίζοντας με το βασικό στοιχείο, είναι μια τρελή οικογένεια. Μετά το θάνατο του πατέρα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, η κόρη η οποία έχει ένα ξεχωριστό χάρισμα, βυθίζεται στην θλίψη αλλά όχι για πολύ καθώς ο θείος της κάνει την εμφάνιση του. Μητέρα και κόρη μη γνωρίζοντας την ύπαρξη του, προσπαθούν να τον μάθουν η κάθε μια με διαφορετικό τρόπο ώσπου στο τέλος αποκαλύπτεται ποιος είναι, ποιος σκότωσε τον πατέρα και μέχρι που μπορεί να καταλήξει η κόρη.
Η ταινία είναι ωραία σκηνοθετημένη όμως την ολοκλήρωσα μόνο και μόνο για να δω τι θα γινόταν στο τέλος. Δεν μου κίνησε το ενδιαφέρον, δεν νομίζω να είχε κάποιο βαθύτερο νόημα και γενικά δεν είχε νόημα σε όλο το μήκος. Αν την έχει δει κάποιος ας μου γράψει από κάτω την γνώμη του γιατί ήταν μια πολύ περίεργη ταινία…


Οι περιλήψεις είναι όλες γραμμένες από μένα, μπορείτε να δείτε το #1 post εδώ και αν έχετε να μου προτείνετε κάποια ταινία να δω θα χαρώ πολύ!

                       Facebook ││Twitter ││Instagram ││ Bloglovin ││LookBook


Instagram