New Hair Cut + Hair Care Routine


Όπως είδες και από τον τίτλο του άρθρου, σήμερα θα ανοίξουμε το κεφάλαιο της περιποίησης των μαλλιών, των προϊόντων που χρησιμοποιώ εγώ και διάφορα tips για το πως να βοηθήσεις τα μαλλιά σου.

Πριν από μερικές μέρες, αποφάσισα να κόψω τα μαλλιά μου, να κάνω μια αρκετά μεγάλη αλλαγή μιας και ήταν αρκετά μακριά και ταλαιπωρημένα. Το μήκος που έχω τώρα είναι ένα μακρύ καρέ το οποίο ταιριάζει αρκετά με το πρόσωπο μου και ήταν μια μεγάλη ανάσα για τα μαλλιά μου.


Πέρα από το shampoo και conditioner, χρησιμοποιώ επιπλέον προϊόντα στα μαλλιά μου για περισσότερη ενυδάτωση και φροντίδα. Σχεδόν σε κάθε λούσιμο φροντίζω να βάζω μια μάσκα μαλλιών και αυτή που χρησιμοποιώ το τελευταίο διάστημα είναι από την Garnier η Botanic Therapy με μέλι η οποία είναι αρκετά ενυδατική, μαλακώνει σε πολύ καλό βαθμό τα μαλλιά μου και την εφαρμόζω από την μέση και προς τα κάτω με έμφαση στις άκρες των μαλλιών μου. 

Όταν βγαίνω από το μπάνιο και είναι ακόμα βρεγμένα τα μαλλιά μου, πάντα χρησιμοποιώ ένα λαδάκι και προτείνω να το κάνεις και εσύ γιατί σίγουρα θα δεις μεγάλη διαφορά. Το εφαρμόζω κυρίως στις άκρες και λίγο προς τα επάνω. Δίνει μια άμεση ενυδάτωση αλλά και λάμψη στα μαλλιά. Αυτό που χρησιμοποιώ το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι από την L'oreal και την σειρά Elvive, το Extraordinary oil το οποίο είναι οικονομικό και κάνει σωστά τη δουλειά του.
Tip, χρησιμοποίησε το και σε στεγνά μαλλιά όταν έχεις κάνει ένα ωραίο χτένισμα αλλά και όταν αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά για extra λάμψη.


Αν δεν έχεις βάλει στην καθημερινότητα σου το leave in conditioner τότε πρέπει να το κάνεις! Εφαρμόζεται σε βρεγμένα αλλά και στεγνά μαλλιά, δεν χρειάζεται να το ξεβγάλεις, και αυτό που κάνει είναι να σου προσφέρει μια άμεση ενυδάτωση. Ένα αρκετά αγαπημένο που χρησιμοποιώ είναι από Garnier Fructis το Color Resist, ένα διφασικό προϊόν με υπέροχη μυρωδιά.

Για εμένα που χρησιμοποιώ αρκετά θερμικές συσκευές όπως το πιστολάκι, πρέπει να χρησιμοποιώ ένα προϊόν κατά της θερμότητας για προστασία των μαλλιών μου. Έχω δοκιμάσει αρκετά και έχω καταλήξει στο καλύτερο για εμένα το οποίο εκτός από την προστασία είναι και αρκετά ενυδατικό. Δοκίμασε από την σειρά Elnett της L'oreal το Heat Protect Styling Sray ώστε να αποφύγεις την γρήγορη καταστροφή και εμφάνιση ψαλίδας στα μαλλιά σου από την θερμότητα!

Tip, ένα πολύ σημαντικό πράγμα το οποίο πρέπει να κάνεις αν θέλεις να έχεις υγιή μακριά ή κοντά μαλλιά είναι να πηγαίνεις στο κομμωτήριο κάθε 1-2 μήνες και να τα κόβεις έστω και λίγο. Μπορεί να σου ακούγεται κουραστικό όμως η συχνή φροντίδα είναι αυτή που θα κάνει να μαλλιά σου να φαίνονται πάντα όμορφα.


Follow Study About Fashion on:

  Facebook ││Twitter ││Instagram ││ Bloglovin ││LookBook 


No comments:

Post a Comment

Instagram