My travel Make up Bag – Do and don't


Όταν ο καιρός ανοίγει και η διάθεση ανεβαίνει, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι ένα ταξίδι. Μονοήμερο, τριήμερο ή με μεγάλη διάρκεια, δεν έχει σημασία γιατί τα ταξίδια πάντα σε ανανεώνουν και σου αφήνουν ωραίες αναμνήσεις. Και αφού αποφασίζεις να πας, έρχεται και το μεγάλο ερώτημα, τι να πάρεις μαζί σου ή καλύτερα τι να πρωτοπάρεις μαζί σου. Μιας και μιλάμε για ομορφιά και ένα σύντομο ταξίδι πραγματοποιήθηκε μπαίνω με την κάμερα στην βαλίτσα και συγκεκριμένα στο τσαντάκι που περιέχει τα καλλυντικά και ξεκινάω.


Τα τρία βασικά πράγματα για μια καλή βάση, make up, concealer και πούδρα. Έχω κάνει ένα αναλυτικό blog post στο οποίο έχω τα προϊόντα που χρησιμοποιώ καθημερινά για να κάνω την βάση μου, δείτε το εδώ. Πήρα το infallible make up από Loreal (πρέπει να έχει αλλάξει συσκευασία τώρα) το οποίο έχει φυσικό αποτέλεσμα, κατάλληλο για λιπαρές επιδερμίδες με μια καλή πούδρα βέβαια. Η κάλυψη του είναι μέτρια προς καλή και στρώνει καλά στην επιδερμίδα. Για concealer χρησιμοποιούσα της Maybelline το fit me, μέτριο προϊόν, την δουλειά του την κάνει αλλά μόλις μου τελειώσει θέλω να δοκιμάσω κάποιο άλλο. Επειδή χωρίς την πλειονότητα καμιά φορά δεν μπορώ, πήρα και το cover stick από την ίδια εταιρία το οποίο φυσικά δεν χρησιμοποίησα ποτέ γιατί δεν χρειάστηκε και βαριόμουν να βάζω πολλά στο πρόσωπο μου οπότε διπλά πράγματα μην παίρνετε γιατί μόνο χώρο πιάνουν! Για πούδρα, κλασικά αυτή που χρησιμοποιώ καθημερινά την all about matt της essence, μια άχρωμη πούδρα που κρατάει την λιπαρότητα για ικανοποιητικό χρονικό διάστημα.


Συνεχίζοντας με την βάση, πήρα το highlighter από Victoria Secret, όχι ότι μου ήταν τελείως απαραίτητο, το έβαλα μια-δυο φορές αλλά μου αρέσει, άρχισα να το χρησιμοποιώ τελευταία οπότε δεν το σκέφτηκα και πολύ. Και τώρα ξεκινάνε οι ατασταλίες… για bronzer είχα της Elf το duo που περιέχει και ρουζ και bronzer, μόνο που εγώ πλέον χρησιμοποιώ μόνο το δεύτερο και για ρουζ αποφάσισα να πάρω 3(!). Το πρώτο είναι της Essence το no.20 babydoll το οποίο και χρησιμοποιούσα καθημερινά γιατί είναι ένα χρώμα που μπορείς να το βάλεις με οποιοδήποτε μακιγιάζ και μπορείς να κάνεις το αποτέλεσμα όσο έντονο ή φυσικό θέλεις. Το δεύτερο είναι της ArtDeco no.34, επίσης σε ροζ απόχρωση, πιο σκούρα βέβαια αλλά δεν το χρησιμοποίησα ποτέ γιατί με κάλυπτε το προηγούμενο και τέλος της Loreal no.205 Miel/Honey σε κοραλλί απόχρωση κατάλληλο για τους ανοιξιάτικους-καλοκαιρινούς μήνες.


Περνώντας σε προϊόντα για τα μάτια, τα color tattoo της Maybelline είναι σταθερή αξία καθώς είναι εύκολα στην εφαρμογή, έχουν διάρκεια και δίνουν αποτέλεσμα ενός ολοκληρωμένου μακιγιάζ. Πήρα μια καφέ απόχρωση no.35 On and on bronze και μια μπορντοκαφέ no.70 Metalic Pomegranate. Η τελευταία έχει ένα χρώμα που λατρεύω πολύ, συνδυάζονται φοβερά και σίγουρα θα είναι μαζί μου και στο επόμενο ταξίδι. Πήρα και την βάση ματιών της Inglot αλλά δεν την χρησιμοποίησα γιατί αντικαταστάθηκε από τις προηγούμενες.. Μια μαύρη σκιά της Loreal, no.82 Velvet Grey για ένα πιο smoky μακιγιάζ αλλά δυστυχώς δεν χρησιμοποίησα γιατί δεν ταίριαζε στις περιστάσεις. Τελειώνω με μια μικρή παλέτα, αυτές να τις παίρνετε είναι βολικές και πιάνουν λιγότερο χώρο από πολλές μονές σκιές, σε καφέ-κοραλλί αποχρώσεις. Μου αρέσει πάρα πολύ η συγκεκριμένη, no20 Coral Drama από Maybelline  και ιδιαίτερα για την γραμμή των βλεφαρίδων.


Τα πολλά περιττά πράγματα έρχονται τώρα, 2 eyeliner γιατί δεν μπορούσα να αποφασίσω πιο πινελάκι θέλω και 2 μάσκαρα. Eyeliner από Loreal και Catrice, καλά και τα δύο το πρώτο έχει ένα πλατύ βουρτσάκι που τετραγωνίζει στο τέλος και το δεύτερο μακριά λεπτή μύτη. Από μάσκαρα, την One by one και την The colossal waterproof από Maybelline. Για την πρώτη έχω μιλήσει πολλές φορές, είναι αυτή που χρησιμοποιώ καθημερινά και με έχει αφήσει ικανοποιημένη και την δεύτερη την πήρα επειδή είναι αδιάβροχη και έβρεχε κατά την διάρκεια του Πάσχα, την ήθελα για περισσότερη διάρκεια και για να μην φεύγει αλλά βγαίνει δύσκολα. Αγαπημένο προϊόν για τα φρύδια, η μάσκαρα φρυδιών Brow drama, στο χρώμα dark brown, δες ολόκληρο post εδώ, εύκολη στη χρήση και ιδανικό ήπιο αποτέλεσμα για εμένα.


Κλείνω με τα χείλη, ένα αγαπημένο φουξιοκόκκινο χρώμα από Mac στην απόχρωση All fired up με ματ αποτέλεσμα και διάρκεια και το lip stain από Elf στο χρώμα Berry Blush, το πιο σκούρο χρώμα της σειράς. Έχει πολύ καλή διάρκεια, δεν βγαίνει από τα χείλη εκτός και αν το σκουπίσεις έντονα, είναι οικονομικό όμως πρέπει να το έχω ανάποδα γιατί αλλιώς μετά από λίγο δεν βγαίνει αρκετή ποσότητα χρώματος. Πήρα ένα καφέ μολύβι από flormar το οποίο ξέχασα εκεί και το φοβερό mat lipgloss από Essence σε ροζ χρώμα το οποίο υπάρχει πάντα στην τσάντα μου.

Μην παίρνετε ποτέ διπλά καλλυντικά σε ένα ταξίδι, ξεφύγετε από τα συνηθισμένα χρώματα γιατί στις διακοπές θέλουμε κάτι διαφορετικό να έχουμε (δεν μιλάω για έντονα περίεργα χρώματα αλλά πέρα από το κλασικό καφέ προτιμήστε και κάτι άλλο), για τα χείλη ένα κόκκινο και ένα nude καφέ-ροζ καλύπτουν τα βασικά (για καλοκαίρι σίγουρα ένα έντονο χρώμα θα ήταν καλό) όμως γενικά μην πάρετε μεγάλη ποσότητα γιατί στις διακοπές προτιμάμε όσα λιγότερα καλλυντικά στο πρόσωπο μας γίνεται.

                       Facebook ││Twitter ││Instagram ││ Bloglovin ││LookBook

29 comments:

  1. Πολύ όμορφο post έχω δοκιμάσει και τις δύο μάσκαρα.. φιλάκια πολλά :)

    ReplyDelete
  2. Πολύ καλές επιλογές... Εγώ έχω την πούδρα και το lipgloss της Essence, όπως επίσης την Colossal μάσκαρα της Maybelline, αλλά όχι σε αδιάβροχη.

    Φιλάκια ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Θέλω να δοκιμάσω και εγώ την κανονική γιατί το βουρτσάκι είναι πολύ ωραίο και μου αρέσει το αποτέλεσμα που δίνει! :) Φιλια

      Delete
  3. Θέλω τόσο καιρό να δοκιμάσω τις colour tattoo και πότε δεν βρίσκω αυτές τις αποχρώσεις στο χοντος! Πολύ όμορφες όλες οι επιλογές σου! Φιλιά

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαχα εξαντλούνται συχνά :p αυτές οι δυο αποχρώσεις είναι οι αγαπημένες μου! Τα χρώματα είναι φοβερά!

      Delete
  4. τα ρουζάκια από essence τα αγαπώ! έχω ένα σε καφέ απόχρωση, ιδανικό για κοψίματα :D επίσης κάποια στιγμή πρέπει να δοκιμάσω τις color tatoo :DDD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όταν πηγαίνω στην essence συνήθως τα περισσότερα λείπουν αλλά σίγουρα θέλω και άλλα χρώματα! Ναι να τις δοκιμάσει, είναι φοβερές! :)

      Delete
  5. Πολύ ωραίες οι επιλογές σου! συνήθως παίρνω την Άρτα και τα Γιάννενα μαζί μου και στο τέλος φοράω μόνο κραγιόν! ;-ρ Φιλάκια

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαχαχα κάτι τέτοιο έπαθα και εγώ αλλά την επόμενη φορά θα περιοριστώ αρκετά! Φιλιάα

      Delete
  6. Πολυ ωραια αναρτηση τις αγαπω αυτες, τελεια πραγματα διαλλεξες και βασικα!!!

    ReplyDelete
  7. Πολύ όμορφα τα πράγματα που πήρες μαζί σου! Συνήθως όλες παίρνουμε περισσότερα καλλυντικά μαζί μας για να έχουμε πολλές επιλογές! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Νομίζω πήρα περισσότερα και από αυτά που πρέπει να έχουμε για διαφορετικές επιλογές αλλά anyway την επόμενη φορά θα πάρω λιγότερα! :)

      Delete
  8. Και τα δυο προϊόντα είναι πολυ ωραία και ιδικά οι coor tattoo δεν νομίζω να λείπουν ποτέ από το τσαντάκι καλλυντικών! Φιλιαα :)

    ReplyDelete
  9. Μου άρεσαν πολύ οι επιλογές σου!! Τα περισσότερα από αυτά τα παίρνω κι εγώ όταν ταξιδεύω!!Φιλάκια πολλά!! :)

    ReplyDelete
  10. Πραγματικά τι να πρωτοπάρεις!! Δεν πήρες πολλά μαζί σου θεωρώ, είχες μια ωραία ποικιλία προϊόντων! ΄Οντως οι παλετούλες βολεύουν πολύ για ταξίδια! Φιλιά Αλεξάνδρα :) x

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και εγώ νόμιζα ότι πήρα πολλά..χαχα οκ φαντάζομαι πως είναι το δικό σου τσαντάκι! Πολλά, πολλά φιλιάα :)

      Delete
  11. Νομίζω πως έκανες πολύ σωστές επιλογές..... Προσωπικά στα ταξίδια δεν ξεφεύγω από τα "σιγουράκια" μου, γιατί παίζουν και φωτογραφίες... γι' αυτό βάφομαι με αυτά που ξέρω ότι θα με αναδείξουν στις φωτό....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι τα σιγουράκια είναι απαραίτητα για τις φωτογραφίες όπως λες! Αλλά και οι επιλογές πέρα από τα συνηθισμένα είναι καλές :)

      Delete
  12. Μπορεί να έκανες τις ατασθαλίες σου σε κάποια (βλ. eyeliners) χιχι αλλά όλες οι επιλογές σου είναι πολύ ωραίες! Η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο να διαλέξεις ένα όταν έχεις 10.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έπρεπε να είχα πάρει ένα eyeliner όπως και να άφηνα διάφορα άλλα πίσω στο συρτάρι τους χαχα! :)

      Delete
  13. Πολύ ωραίο και χρήσιμο ποστ :)
    Εγώ επειδή έχω κολλήσει με το eyeliner τον τελευταίο καιρό παίρνω μόνο αυτό και μάσκαρα για τα μάτια χαχαχ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το eyeliner και η μασκαρα ειναι ενα γρήγορο και πολυ ωραιο look! Ευχαριστώ Κλαίρη! :)

      Delete
  14. Ενδιαφέρον πληροφορίες,και εγώ σε ταξίδια δεν παίρνω πολλά καλλυντικά γιατί δεν τα χρησιμοποιώ ποτέ.Πολύ όμροφο το blog σου,μόλις έγινα μέλος,θα χαρώ αν επισκεφτείς και εσύ το δικό μου.
    Φιλιά!!!
    http://lipstickandlacelov.blogspot.gr/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστώ πολύ! Φυσικά και θα το επισκεφτώ :)

      Delete
  15. Πολύ ωραίες οι επιλογές σου και έχουμε πολύ κοινά γούστα!!επίσης συμφωνω πως οι παλέτες είναι ιδανικες, δεν πιανουν χωρο και όταν ταξιδευεις ειδικα είναι ότι καλυτερο!!θελω να αγοράσω ένα eyeliner και ηθελα την γνώμη σου. Έχω βρει καποια εδω καποια loreal eyeliner https://www.atticabeauty.gr/brands/loreal-paris/proioda-omorfias/makigiaz/matia/eyeliners/ και ελεγα να τα δοκιμασω γιατι προσφατα πηρα μια μασκαρα απο την συγκεκριμενη μαρκα και ηταν παρα πολύ καλή!!μεχρι τωρα χρησιμοποιούσα συνεχεια maybelline, οπότε ήθελα την γνωμη σου για τα eyeliner της loreal, ειναι καλά πιστεύεις;;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γεια σου Ματούλα! Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου! Αυτή την περίοδο χρησιμοποιώ το lasting drama eye liner από Μaybelline. Χρησιμοποιώ διαφορετικό κάθε φορά δεν έχω κάποιο σταθερό. Από L'oreal γενικά έχω μείνει ευχαριστημένη. Από αυτά που μου έστειλες, μου τραβάει το ενδιαφέρον το matte signature και το cat eye όμως δεν έχω δοκιμάσει κανένα από τα δυο. Θα χαρώ πολύ να μου στείλεις την γνώμη σου μόλις δοκιμάσεις κάποιο! :)

      Delete

Instagram