Movie Tracker #1


Οι ταινίες αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι από τον ελεύθερο χρόνο μου και μιας και άρχισα την καινούρια στήλη στο blog μου που ονομάζεται Life Matter ήταν καιρός να γράψω και για ταινίες. Αυτό το post αποτελεί το πρώτο κομμάτι, σίγουρα θα έρθουν και επόμενα και γράφω για ταινίες που έχω δει πιο πρόσφατα. Οι περιλήψεις είναι γραμμένες από εμένα και δεν έχουν αντιγραφεί και επικολληθεί από κάποιο site.

Cyberbully  2015


Μια έφηβη, 17 χρονών η ζωή της οποίας είναι κυριολεκτικά άμεση συνδεδεμένη με το διαδίκτυο πέφτει θύμα ηλεκτρονικής παρενόχλησης. Ο θύτης ο οποίος είναι χάκερ εισβάλει στον υπολογιστή της και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποχρεώνοντας την να εκτελέσει εντολές με αντίτιμο να μην δημοσιεύσει προσωπικές της φωτογραφίες στο διαδίκτυο. Πως σκέφτεται και πως αντιδρά μια έφηβη σε μια τέτοια κατάσταση; Είναι πρόθυμη να κάνει τα πάντα για να μην διαρρεύσουν πράγματα που δεν θέλει στο διαδίκτυο; Ικανή ακόμα και να καταστρέψει την υγεία της πέρα από την ψυχολογία της η οποία είναι ήδη κατεστραμμένη, θα βρει το κουράγιο να αψηφήσει τον κίνδυνο, να πει ένα τέρμα και να στραφεί στους γονείς της;
Μια ταινία μήκους 1 ώρας περίπου που αξίζει να την δείτε καθώς περνάει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα. Θα προτιμούσα το τέλος να έχει και κάποια συνέχεια δηλαδή να μας έδειχνε τι συμβουλές θα έδινε η οικογένεια προς την κόρη η οποία πέρασε μια τέτοια κατάσταση και πώς να την ξεπεράσει αλλά αφήνει να εννοηθεί.

Gone Girl 2014


Ένα ζευγάρι παντρεμένο για 5 χρόνια που θεωρείται ως το πιο ευτυχισμένο, βιώνει μια εξαφάνιση. Η γυναίκα εξαφανίζεται μυστηριωδώς από το σπίτι και ενώ οι αστυνομικές αρχές επιστρατεύουν κάθε μέσο για να τη βρουν, όλα τα στοιχεία δείχνουν να ενοχοποιούν τον σύζυγο της. Νεκρή ή ζωντανή, δολοφόνος ο άντρας της ή μήπως όχι; Ένας γάμος που εξελίσσεται στο ψέμα, την απάτη, την ερωτική κατάρρευση και η δολοπλοκία του μυαλού κρατάνε ένα ζευγάρι μαζί για τα μάτια του κόσμου.
Πολύ καλή ταινία και ένα τέλος που θα μπορούσες να πεις ότι συμβαίνει και στην πραγματικότητα αν και σίγουρα θα προτιμούσα να ¨πληρώσει ο κακός¨.

The Skeleton Key 2005


Μια νεαρή κοπέλα νοσοκόμα στο επάγγελμα ψάχνοντας μια προσοδοφόρα επαγγελματική πορεία προλαμβάνεται ως εσωτερική νοσοκόμα σε ένα αρχοντικό σπίτι από μια ηλικιωμένη γυναίκα για την φροντίδα του άντρα της που έχει υποστεί εγκεφαλικό. Ψάχνοντας το σπίτι η κοπέλα, ανακαλύπτει ότι υπάρχει μια κλειδωμένη πόρτα, ένα δωμάτιο στη σοφίτα στο οποίο υπάρχουν στοιχεία από βουντού, στοιχισμένα σπίτια και κάτι περίεργοι δίσκοι. Αυτό αποτελεί την αρχή για να καταλάβει ότι κάτι άσχημο έχει συμβεί τον ηλικιωμένο άντρα και όχι από ιατρικής άποψης. Αποφασισμένη να φτάσει μέχρι την αλήθεια μπαίνει σε ένα κόσμο που είναι αντίθετος με την ορθολογιστική τάση που έχει απέναντι στα πράγματα. Χωρίς να θέσει όρια φτάνει μέχρι το τέλος και ανακαλύπτει την αλήθεια η οποία θα αποτελέσει και την καταδίκη της.
Αρκετά καλή ταινία, κατατάσσεται στην κατηγορία μυστήριο – θρίλερ και δίνει το μάθημα πως η αρκετή αναζήτηση της αλήθειας σε πράγματα που δεν αρμόζουν στην σύγχρονη εποχή  μπορεί να αποβεί επιζήμια.

I am Number Four 2011


Υπάρχουν μόνο 9 επιζώντες από ένα μακρινό πλανήτη και ένα κόσμο διαφορετικό από τον δικό μας. Φτάνουν στην Γη προσπαθώντας να επιβιώσουν έχοντας όλοι ένα κοινό εχθρό και μια υπερφυσική ιδιότητα ο κάθε ένας. Όταν έρχεται η σειρά του νούμερου 4, ο ίδιος μαζί με τον καθοδηγητή του μετακομίζουν από τόπο σε τόπο προσπαθώντας να μείνουν ασφαλείς. Καθώς εκείνος ερωτεύεται, έχοντας κάθε λόγο να παραμείνει στην ίδια πόλη, έρχεται αντιμέτωπος με τον εχθρό και τότε αρχίζει η μάχη δίχως τέλος.
Σε όσους αρέσει η  επιστημονικής φαντασίας να τη δούνε, εγώ την είδα 2 φορές και όποιος ξέρει ας μου πει αν θα συνεχιστεί η υπόθεση με κάποια επόμενη ταινία.

                              Facebook ││Twitter ││Instagram ││ Bloglovin ││LookBook


10 comments:

  1. Αχά! Ωστέ αυτές τις ταινίες θα πάω να ζητήσω από το video club! Kαλά το gone girl θα το δω ανεξαρτήτως υπόθεσης μόνο και μόνο γι'αυτό το δίμετρο αγόρι που λέγεται Ben Affleck (πώς φαίνεται ο cinefil o άνθρωπος :P)!! Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαχαχαχα ο Ben Affleck είναι ωραίος αλλά η ταινία ακόμα καλύτερη! :p Περιμένω να μου πεις εντυπώσεις από το gone girl ή από όποια άλλη δεις! Λατρεύω τις ταινίεες :)

      Delete
  2. Το Gone Girl μου άρεσε πάρα πολύ! Έχω δει και το skeleton key αλλά πολύ παλιά..θυμάμαι χαρακτηριστικά το τέλος και πόσο πολύ μου άρεσε! Τις άλλες δύο δεν τις έχω δει αλλά θα κάτσω κάποια στιγμή να τις δω!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και στα 2 θα ήθελα διαφορετικό τέλος αλλά είναι αντίθετο με το συνηθισμένο! :) Φοβερές και οι 2!

      Delete
  3. μμ ενδιαφέρουσα η πρώτη!!το Gone Girl μου άρεσε πάρα πολύ αλλά ξενέρωσα λίγο με το τέλος είναι η αλήθεια...
    Και Skeleton Key έχω δει,αλλά δεν το πολυθυμάμαι!ήταν παλιά!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Άργησα πολύ να δω το Skeleton Key αλλά ήταν πολύ ωραίο! Στο gone girl θα ήθελα να πληρώσει η γυναίκα του για αυτά που του έκανε αλλά οκ τι να κάνουμε.. :p

      Delete
  4. πολύ όμορφο post θα ήθελα να δω το Skeleton Key φαίνεται πολύ καλό ... Φιλάκια :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να το δεις είναι πολύ ωραίο! Σε ευχαριστώ! :)

      Delete
  5. δεν χορταινω να διαβαζω τα reviews για ταινιες,πραγματικα συνειδητοποιω ποσες πολλες δεν εχω δει πρεπει να κλειστω καμια βδομαδα στο σπιτι μπροστα στο laptop για να δω ολες οσες μου κεντρισαν το ενδιαφερον! τελειο post!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μα είναι τόοοσες πολλές οι ταινίες που λογικό να μην αναγνωρίζεις κάποια :p μια movie week θελουμε! :)

      Delete

Instagram