All about the face hair removal


Κλωστή, ταινία ή κρέμα; Έχω δοκιμάσει 3 τρόπους αλλά μόνο ένας έχει δουλέψει στην δική μου επιδερμίδα και αν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα ίσως δουλέψει και στην δική σας. Τουλάχιστον αξίζει την δοκιμή…

Πριν κάποιους μήνες είχα ακούσει για ένα κομμωτήριο που έκανε αποτρίχωση προσώπου με κλωστή σε αρκετά οικονομική τιμή και είπα να το δοκιμάσω. Η μέθοδος με την κλωστή είναι αρκετά γνωστή πλέον, πονάει η αλήθεια είναι σε κάποια σημεία περισσότερο και σε κάποια λιγότερο. Από μια πρώτη εντύπωση είχε αποτέλεσμα και μάλιστα καλό. Δεν εφάρμοσα κανένα προϊόν μακιγιάζ στο πρόσωπο για 24 ώρες και την επόμενη μέρα παρατήρησα σπυράκια. Ήταν διάσπαρτα αλλά σε ένα σημείο  συγκεκριμένα ήταν αρκετά πολλά και έντονα. Ξεκίνησαν σαν απλά κόκκινα σπυράκια για 1-2 μέρες και μετά μεγάλωναν και γέμιζαν πύον σε μεγάλο βαθμό! Η κατάσταση συνεχίστηκε για 5-6 μέρες, μετά άρχισαν να φεύγουν και μετά από 1 βδομάδα έφυγαν τα σημάδια που άφησε. Σε μερικούς λειτουργεί, σε εμένα αντέδρασε πολύ άσχημα και σίγουρα δεν θα την κάνω ξανά.


Δοκιμάζοντας αποτριχωτικές ταινίες προσώπου από δυο εταιρίες είδα το πρόσωπο μου να ξαναγεμίζει σπυράκια. Πρώτα δοκίμασα της Strep (δες αναλυτικό review εδώ) οι οποίες πέρα από το ότι δεν έβγαζαν πολλές τρίχες, μου άφησαν σπυράκια με πύον αλλά ευτυχώς τα σημάδια έφυγαν γρηγορότερα από την μέθοδο με κλωστή. Άλλαξα εταιρία υποθέτοντας ότι οι Veet  θα ήταν καλύτερες και αρκετά πιο φιλικές στην επιδερμίδα μου (δες αναλυτικό review εδώ). Οι ταινίες της Veet έβγαζαν αρκετά περισσότερες τρίχες αλλά επίσης μου άφησαν σπυράκια. Περισσότερα σπυράκια με πύον και τα σημάδια άργησαν αρκετά να φύγουν μπορεί και 3 βδομάδες και τώρα άρχισε να καλυτερεύει η επιδερμίδα μου. Σημειώνω ότι τα μαντηλάκια για να βγάλεις το κερί δεν μου άρεσαν καθόλου και προτίμησα το λαδάκι Johnson’s baby oil που έκανε πολύ καλή δουλειά. Πείστηκα ότι δεν θα αγοράσω ξανά ταινίες και άρχισα να ψάχνω για εναλλακτικές λύσεις.


Μου είχε μείνει να δοκιμάσω την κρέμα αποτρίχωσης για το πρόσωπο. Υπήρχαν δυο εταιρίες που έβγαζαν τέτοιες κρέμες και η πωλήτρια μου πρότεινε την εταιρία body natur. Η συγκεκριμένη είναι για ευαίσθητες επιδερμίδες με χαμομήλι και βιταμίνη Ε και οι οδηγείς ήταν να την εφαρμόσουμε για 5 λεπτά, το πολύ 10 και να την βγάλουμε με νερό. Την έχω χρησιμοποιήσει 4 φορές μέχρι τώρα, την πρώτη φορά επειδή είχα ενεργά σπυράκια λόγω της παραπάνω μεθόδου με έτσουξε αλλά έκανε δουλειά. Την δεύτερη φορά με έτσουξε λιγότερο και τις επόμενες φορές που δεν είχα ¨ανοιχτές πληγές¨ δεν με έτσουξε καθόλου αντιθέτως ήταν πολύ φιλικό στην επιδερμίδα μου. Έχει την κλασσική μυρωδιά αποτριχωτικής κρέμας, διαρκεί για 1 βδομάδα περίπου, ανάλογα με την επιδερμίδα. Αφού την απλώσω, την αφήνω να δράσει για 7-10 λεπτά, την αφαιρώ με βαμβάκι, ξεπλένω πολύ καλά το πρόσωπο μου με νερό και μετά χρησιμοποιώ ένα καθαριστικό. Σίγουρα αυτές οι κρέμες περιέχουν χημικά που καίνε την τρίχα αλλά ήταν ο μόνος τρόπος που λειτούργησε σε εμένα και μέχρι να αρχίσω να κάνω layser στο πρόσωπο, θα χρησιμοποιώ αυτή την κρέμα.


Δες ακόμα: Keep than face clean


Follow Study About Fashion on:

  Facebook ││Twitter ││Instagram ││ Bloglovin ││LookBook 

21 comments:

  1. Έχω και εγώ την ίδια αποτριχωτικη , όντως κάνει καλή δουλειά

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι! Κάνει δουλειά και δεν ερεθίζει το δέρμα :)

      Delete
  2. Εδώ και λίγο καιρό έχω ξεκινήσει και κάνω layser!! Περιμένω να βγουν τρίχες και δεν βγαίνουν!! Δεν είχα ποτέ ενοχλήσεις ούτε από κρέμες ούτε από κερί. Αλλά η δερματολόγος μου, μου είπε να τα σταματήσω γιατί έκαναν κακό στην επιδερμίδα μου!! Φιλιά κορίτσι!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η καλύτερη λύση είναι το layser σίγουρα! Αλλά μέχρι να αρχίσω προτιμάω την κρέμα :p φιλιάαα

      Delete
  3. Που τη βρισκουμε αυτη την κρεμα??και μενα μου προκαλουν σπυρακια οι ταινιες..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Την πήρα από τα hondo center στην Ερμού! Πολλά σπυράκια βγάζουν οι ταινίες και δύσκολα φεύγουν :(

      Delete
  4. Πολύ χρήσιμο post, φιλάκια :)

    ReplyDelete
  5. Ουφ αυτά τα σπυράκια! Εμένα το δέρμα μου παραείναι ευαίσθητο στο μουστάκι για κρέμες, κλωστή κτλ, οπότε αφαιρώ τις τρίχες από όλο το πρόσωπο βασικά με eyebrow razors, είναι ειδικά μικρά ξυραφάκια ειδικά για το πρόσωπο και όχι δε θα βγει κάγκελο το μουστάκι μετά χαχαχα, το κάνω γύρω στα 2 χρόνια! Έτσι βγάζω και τις περιττές τρίχες από τα φρύδια μου, δεν αντέχω τσιμπιδάκια, κερί κτλ.! Φιλιά :) x

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ήξερα μόνο για τα κανονικά ξυραφάκια, αυτά πρώτη φορά τα ακούω! Με ότι βολεύεσαι! Αν μου έβγαζε και η κρέμα σπυράκια το ίδιο θα έκανα και εγώ! :)

      Delete
    2. Δες εδώ αν θες για το πως είναι ;) Το αγαπώ και για το χνούδι που έχουμε στο πρόσωπο!

      http://www.ebay.co.uk/itm/3x-Pro-Tinkle-Eyebrow-Razor-Trimmer-Shaper-Shaver-/190856163653?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item2c6fe9f145

      Delete
    3. Σε ευχαριστώ πολύ για το link! :) :)

      Delete
  6. ειχα κι εγω αυτο το πρόβλημα με ερεθισμους και σπυράκια και κατέφυγα στον πιο ανώδυνο, γρήγορο και φθηνό θα έλεγα, το αποτριχωτικό γάντι rapidepi! Απο το φαρμακείο 11 Ε, έχει ανταλλακτικά και σου κρατάει σίγουρα χρόνο και είναι σαν ένα μικρό θαυματάκι, απλά κάνεις κυκλικές κινήσεις και τρίχα τέλος!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πολύ ψαγμένη είσαι! Θα το αναζητήσω και εγώ αφού πριν μου το πεις δεν το ήξερα καθόλου! Για πόσο καιρό κρατάει η αποτρίχωση;

      Delete
  7. Την συγκεκριμένη αποτριχωτική κρέμα την χρησιμοποιεί η κολλητή μου εδώ και χρόνια και είναι εξίσου ευχαριστημένη!
    Πολύ ενδιαφέρον post γλυκιά μου!, μου άρεσε πολύ!

    Πολλά φιλιά,
    Μαρία από http://alternativebeautybymaria.blogspot.gr/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είναι όντως μια πολύ καλή κρέμα! Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία :)

      Delete
  8. Thanks Diana! I am going to see your blog and I will let you know! Kisses :)

    ReplyDelete
  9. Πολυ ωραια αναρτηση και εγω θα ηθελα να κανω λειζερ σε ποδια και μασχαλες στα υπολοιπα ειναι καταξανθα και δεν πιανει οι ξανθες θα πρεπει να περιμενουμε να βγει μηχανημα και για εμας :P πλεον ειναι πολυ οικονομικο το λειζερ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είναι το μόνο που αξίζει και έχει μόνιμο αποτέλεσμα συμφωνω! :)

      Delete
  10. Εγώ το ξανθαίνω και το κόβω... ξέρω ότι δεν είναι κι ότι καλύτερο για την επιδερμίδα αλλά τις κρέμες και τις ταινίες τις φοβάμαι γιατί έχω θεία που έκανε κερί και τώρα έχει ακόμα περισσότερες και δεν θα το άντεχα...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είναι που κάθε επιδερμίδα αντιδράει διαφορετικά! Εφόσον έχει λειτουργήσει αυτό σε εσένα μια χαρά...εγώ δεν έχει τύχει να δοκιμάσω ποτέ ξανθιστικό..

      Delete

Instagram